fbpx
173692256_150378450379908_405263936704238939_n

Mi történik ADT során:

🔦 ADT-terapeutaként az a célunk, hogy segítsünk a gerincsérves embereknek a tüneteik mielőbbi, tartós megszüntetésében
– műtét nélkül. 💚

🔎 Ennek eléréséhez az ADT-be építjük mindazokat a tudományos mozgásterápiás elveket, melyeket ma a leghatékonyabbnak ismerünk.

📌 Ha a csigolyatesteket távolítjuk egymástól, akkor a köztük lévő porckorongban a belső nyomás csökken, így a porckorong kiboltosult része visszahúzódhat a centrum irányába (centralizáció), csökkentve ezáltal az idegre kifejtett nyomást és fájdalmat.

📌 Ha a csigolyákat ÖNERŐVEL távolítva centralizáljuk a sérvet, akkor eközben aktiváljuk a csigolyasort stabilizáló izomfűző működésének helyes mintáját. Ezzel csökken a terhelés a porckorongon és a kisízületeken egyaránt.

📌 Ha az elhalt multifidusnak izolált rehabiltációs gyakorlást adunk, akkor lehet a mozgásterápia tartósan hatékony. Az izomfűző mellett ez a kis izmocska felel azért, hogy a kopóalkatrészeket ne érje túlterhelés.

📌 Ha a hátunk egyik nagy kötőszövetes lemezének letapadását célzott irányból, a megfelelő izmok nyújtásával és a helyes minta szerint oldjuk, akkor tudnak a fenti stabilizátor izmok hatékonyan tehermentesíteni.

💡 Az ADT egy végletekig optimalizált mozgásterápia, ahol a beteg rászabott, a tudomány modern irányelveit magába foglaló, leginkább a lényegi tényezőkre fókuszáló technikát kapja.

🌍 Az ADT-terapeutákat itt megtalálod: https://porckorong.hu/kollegak/kategoria/adt-terapeuta/