Logo_hg

Szabadulj meg a deréktáji
és nyaki gerincfájdalmaktól!
Élj újra teljes értékű életet!

Szabadulj meg
a deréktáji és nyaki gerincfájdalmaktól! Élj újra teljes értékű életet!

Napi 2×15 perces gyakorlatsorral és életmódbeli tanácsokkal
visszanyerheted a régi formádat, akár online is!

Napi 2×15 perces gyakorlatsorral és életmódbeli tanácsokkal visszanyerheted a régi formádat, akár online is!

Fájdalmas mozdulatok,
korlátozott életvitel

Sokszor úgy érzed, hogy alig tudsz felkelni reggelente? Különféle tünetek jelentkeznek, melyek megnehezítik mindennapjaidat? Már a munkád minőségére is kihat a problémád, ami miatt nem tudsz 100%-osan teljesíteni? Azt hallottad, hogy a műtét a megoldás, amitől rettegsz?

Fokozódik a fájdalmad

Korábban is voltak kisebb gerincfájdalmaid, de az utóbbi időben felerősödött a probléma, és már-már elviselhetetlenné vált.

Keveset mozogsz

Úgy érzed elvesztetted mozgásszabadságodat. Félsz lehajolni, cipőt bekötni, és az alapvető mozgások is gondot okoznak. Már a mosdóig eljutni is problémás.

Nem ismersz önmagadra

Egyre kevesebb minőségi időt tudsz együtt tölteni a szeretteiddel. A pillanat öröme helyett csak a fájdalomra tudsz koncentrálni.

Tünetek elsimítása
helyett az okok feltárása
és kezelése!

Hatékony, modern kutatásokon alapuló, lényeglátó, célirányos, oki terápia.A módszer segíthet Neked önállóan megoldani az adott problémát! A terapeutával csupán néhány alkalommal szükséges találkoznod, hogy a legfontosabb gyakorlatokat megtanulhasd.

Személyre szabott naponta történő gyakorlatvégzéssel megelőzhető a műtét!

Részletes állapotfelmérés

Az első alkalommal alaposan kikérdezlek az állapotoddal kapcsolatban. Mindenre kíváncsi vagyok! Itt maximális figyelmet kapsz és meghallgatom a problémádat. Specifikus kérdések után átfogó szakmai vizsgálat következik.A korábbi szakvélemények figyelembe vételével, minden okot feltárunk, hogy közelebb kerülhessünk a megoldáshoz.

titkos_1
titkos_2_adt

Autodekompressziós terápia (ADT) az innovatív kezelési módszer, ami segíthet Neked!

Ez a kezelés a gerincproblémák okát célozva képes megváltoztatni a mozgásmintát: a régi „rossz” minta gyakorlással átírható a helyes mozgásmintára. Ez a minta határozza meg, hogy milyen a testtartásunk. Az ADT-vel nem tünetekre hatunk, hanem a tüneteket kiváltó okot szüntetjük meg, így lehet igazán hatékony a megoldás.

Két alkalom és újra kezedbe veheted az irányítást a gerinced felett!

Állapottól függ a kezelések száma, az első alkalom után mindenképpen tartunk egy kontrollvizsgálatot egy héten belül. Ezen kívül csak akkor kell újra találkoznunk, ha az állapotod megköveteli, az esetek nagy részében mindösszesen két alkalommal kell találkoznunk, hiszen a megoldást a kezedbe adom.

titkos_3_uj
titkos_2

Napi gyakorlatvégzéssel és életmódbeli változtatásokkal elérhető a kívánt eredmény!

Napi kétszer negyed órás gyakorlatsort fogok kérni tőled, amit igyekszünk együtt beépíteni a mindennapjaidba. A tornagyakorlatok mellett kidolgozom számodra azokat az életmódbeli változtatásokat, amik segítik, hogy az esetleges javulás fenntartható is maradjon.

A gerincek szakértője

Szabó Kitti - Gyógytornász

Mai felgyorsult világunkban eljutottunk oda, hogy segítség kell ahhoz, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az életünkben. Az életmódunk sokkal nagyobb mértékben felelős az egészségünkért, mint azt valaha gondoltuk. Évről évre egyre több a civilizációs problémákkal küzdők száma. Szakemberként olyan módszerekkel dolgozom, melyek a legmodernebb kutatási eredményeket veszik alapul, így lehet hatékony a munkám.

Kitti

Tartós megoldásra vágysz?

Olyan páciensekkel szeretek együttdolgozni, akik a megoldást akarják megtanulni tőlem, hogy ezután a saját kezükbe vehessék az irányítást a gerincük felett. Tudok neked segíteni, ha….

...hajlandó vagy
változtatni!

Belátod, hogy nem maradhatsz tovább azon az úton, ami ide elvezetett. Változtatásra van szükséged!

...hiányzik
a régi formád!

Ha szeretnél ismét teljesíteni a munkádban, új élményeket szerezni a családoddal és újra fájdalmak nélkül élni!

...elszeretnéd kerülni
a műtéti beavatkozást!

Ha nem opció számodra, hogy egyszerre több terapeutához is járj. Az ADT módszerem akkor hatékony igazán, ha nem kombinálod semmivel.

...nyitott vagy a modern megoldások felé!

Ha nem opció számodra, hogy „régi”, eredményre nem vezető módszerekkel kezeltesd magad, és a tüneti kezelés már nem cél számodra, hiszen eddig is ezzel próbálkoztál eredménytelenül.

...hallani sem
akarsz a műtétről!

Ha már a műtét gondolatától is rosszul vagy, akkor jó helyen jársz! Bizonyos állapotokat kivéve, ha időben cselekszünk, elkerülhető a műtét.

...szánsz időt
önmagadra!

Megérted, hogy a napi
gyakorlatvégzés elengedhetetlen
ahhoz, hogy meggyógyulj.
Napi 2×15 perc torna és az
életmódtanácsok betartása
nem okoz gondot.

Ha nem akarsz változtatni azon
az úton, ami idáig vezetett,
nem egymást keressük!

Ha nem akarsz változtatni azon az úton, ami idáig vezetett, nem egymást keressük!

...másoktól várod
a gyógyulásodat

Ha úgy jársz a terapeutákhoz, mintha autószerelőhöz vinnéd a kocsidat: ott töltesz egy kis időt, és várod, hogy megjavítsanak, akkor nem való Neked ez a terápia.

...még mindig a tüneti kezelésben hiszel

Ha a gyógyszerektől, a krémektől, a különféle gépektől és a masszázstól várod a megoldást, akkor nem való Neked ez a terápia

...számodra az egészség
nem befektetés

Ha nincs időd naponta önmagadra, minimum napi 2×15 perc beiktatása is gondot okoz, és hallani sem akarsz más életmódbeli tippekről, akkor nem való  Neked ez a terápia.

Állj a fájdalmak útjába,
és légy újra önmagad!

Állj a fájdalmak útjába, és légy újra önmagad!

Élvezd újra kellemetlenségek nélkül a mindennapokat! Tégy önmagadért néhány lépést! Adj esélyt a fájdalommentes életnek

Többet kapsz, mint amit vártál!

bonusz

Akik újra fájdalmak nélkül élhetnek:

1

Dóra - zenetanár és zenész

“Egy kedves barátnőm ajánlotta Kittit és az ADT-t. (Ekkorra már annyira fájt a derekam, hogy sokszor forgalmas köztereken kellett megállnom pihenni.) Mindössze kétszer találkoztunk, és néhány hét után észrevehetően javult az állapotom. 2-3 hónap után már alig voltak fájdalmaim, az 5. hónap óta pedig teljesen tünetmentes vagyok. Rendkívül emberséges, megértő bánásmódban részesültem, emellett a tornagyakorlatok egyszerűek és követhetőek, könnyen beilleszthetőek a napirendbe.”

Hajni - ülőmunkát végez

“Nagyon kedves volt és pozitív, a betegségtudatom a konzultáció után teljesen átalakult, megnyugodtam, hogy ez a célzott torna segíteni fog. Mindent megmutatott és elmagyarázta az elméletet. Ez nagyon fontos volt, mert így pontosan értettem milyen izmot kell bekapcsolnom, hogy az idegre nehezedő nyomás megszűnjön. Ezután bemutatta a gyakorlatokat, majd kijavította a helyes mozgássort rajtam. Egyszerűen végrehajtható és mindössze két gyakorlatot kaptam, melyet napi két alkalommal kell elvégezni bizonyos ismétlésszámmal. Javasolta, hogy írjak egy rövid naplót a tapasztalt változásokról. Egy kontrollidőpontot beszéltünk meg egy héttel későbbre, de addig is készségesen segített, ha kérdésem volt. Nagyon jó tapasztalat volt Kittivel a célzott torna és valódi segítség annak ellenére, hogy nem személyesen, csak messengeren video hívás során találkoztunk.”
2
9

Nagy Szilvia

„Az orvos lumbágót állapított meg nálam, amit egy hiretelen mozdulat váltott ki. Gyógyszeresen kezelték a fájdalmamat, majd a vége injekció lett, mert a tünetek hevesen jelentkeztek továbbra is. Mind fizikailag, mind érzelmileg nagyon megviselt, hiszen mindig ott èlt bennem a tudat, hogy bármikor visszajöhet.

Elötte rendszeresen sportoltam, nem voltam fizikailag korlátozva. A legrosszabb az volt, hogy el kezdtem félni pedig eljutottam hónapról hónapra arra a szintre, hogy újból mozogtam és szép lassan építettem fel a napi mozgásrutinomat.

Mégis úgy éreztem segítségre van szükségem, hogy biztos legyek abban, hogy a gyakorlatok, amiket csinálok megfelelöek az állapotom javítására és melyek még azok a gyakorlatok, amik segítik a felépülésemet.

Az interneten keresve találtam rá, az ADT módszerre.

Három hónappal a lumbágó megjelenését követően fordultam hozzád, mert bizonytalan voltam, hogy a gyakorlatok, amiket régebben végeztem, az a mostani állapotomban is helyénvalóak. Szerettem volna tudni, mivel tudom segíteni az állapotom javulását, hogy a fájdalom, ami még mindig jelen van csökkenjen és eltűnjön.

Az ADT módszer megismerése segített megnyugodni, eloszlatni a félelmemet, amennyiben a helyes gyakorlatokat megfelelő számban végzem, időt adva a szervezetemnek a gyógyulás nem marad el.

Az ADT módszer napi rutinommá vált, egyszerű, de nagyszerű gyakorlatok, csak pár hete végzem őket és fájdalmam már nem állandó. Nagyon örülök a változásnak.

A mozgásom sokkal könnyedebb. Ha megterhelve érzem a vállaimat vagy ha sokáig vagyok egy testhelyzetben tudom a helyes gyakorlatot, hogyan tudok könnyíteni a gerincemen.

Nem csak a fennálló problémák kezelésére javasolnám az ADT módszert, hanem preventív megoldásnak is, segíti a helyes testtartást és hogy az váljon a természetessé.”

Kiss Zoltán

„Már egészen fiatalon, huszon éves korom óta gerinc problémáim voltak. Eleinte egy-egy becsípődés amit még fájdalom csillapító
krémekkel (Voltaren, Flector stb) kezeltem. De ahogy telt az idő, egyre rosszabb lett. Évi 2-3 alkalommal, ha meghúzódott 
a hátam, már feküdni voltam muszáj néhány napot. A reumatológián kapott kezelések nekem nem sokat használtak. A gyógyszerek, amit az orvos felírt csak tünetet kezelt, de a problémát nem múlasztotta el.
 
2019 novemberben odáig fajult a dolog, hogy egy becsípődés után 3 hétig nem tudtam felkelni az ágyból csak nagy fájdalommal, és botra támaszkodva járkáltam a lakásban. Az orvos szerint műteni kell, mert a harmadik negyedik, és a negyedik ötödik csigolya között gerinc sérvem van, ami nyomja az idegeket. Ezt mindenképp szerettem volna elkerülni, mivel már több ismerősöm műtötték, volt akit már többször is, de panaszkodtak, hogy bizony még mindig sokat fáj a gerincük.
Akkor kezdtem el az interneten valami alternatív megoldást keresni, és a porckorong.hu oldalon találtam nagyon biztató megoldást hogy ne kelljen műteni a gerincem, és ott találtam rá Szabó Kittire is. Mivel ő volt hozzám a legközelebb fel is hívtam, és egyeztettünk időpontot a konzultációra.
 
Vittem magammal az MR felvételt a gerincemről amit Kitti megnézett majd elmagyarázta, hogy mi a probléma, és hogy hogyan lehet segíteni rajta műtét nélkül. Gondoltam hogy kipróbálom hiszen nem veszíthetek rajta semmit.
 
Amit összeállított nekem speciális gyógytorna gyakorlatokat, napi két alkalommal (reggel és este) kb 15-15 perc, azóta is csinálom.
Már két hét után nem sántítottam, és a fájdalom is nagyon lecsökkent. Azóta nem volt ideg becsípődésem, egyszer sem kellett feküdnöm a hátam miatt!!!
 
Azóta bármilyen munkát el tudok végezni, persze a cipekedést kerülöm a saját érdekemben. A testtartásom is rendbe jött, már nem is kell rá figyelni hogy ne görnyedjek, annyira természetessé vált.
 
Én személy szerint nagyon sokat köszönhetek Kittinek, és nagyon hálás vagyok érte, hogy segített rajtam. 
 
Akinek szintén ilyen jellegű problémái vannak, ne a műtét legyen az első. Az visszafordíthatatlan. Higgyék el érdemes adni magunknak egy esélyt.
 
„Minden mozgásszervi betegségre legjobb gyógyszer maga a mozgás””
8
7

Kadlott Dávid

Dávid májusban járt nálam. 

Történetéből jól látható, hogy a műtét nem megoldás. Ha „szerencsés” a páciens, akkor ideig óráig tünetmentes lehet, de a probléma bármikor kiújulhat. Mindenképpen szükséges idegrendszeri szinten újrahuzalozni a rendszert. És ADT-n ezt csináljuk. 🙂
 
„Nagyjából 13 éve végzek ülő munkát napi 8 órában, sokszor belefeledkezve több órán át, megszakítás nélkül. Gerincproblémáim már kamasz koromban is jelentkeztek hát és derékfájás formájában, de komoly problémát nem jelentettek még ekkor. 2021-ben fordult komolyra a dolog, amikor napról napra romlani kezdett az állapotom, beszűkült a mozgásterem, jobb lábamba elviselhetetlen fájdalom nyilalt, ami ellehetetlenítette a munkavégzésemet. Orvoshoz fordultam, megoperáltak, majd fél év gyógytorna után ismét tudtam rendes életet élni, 2023 januárig. Ekkor ugyanis egyik napról a másikra ismét előjött a jobb lábamba sugárzó elviselhetetlen fájdalom, viszont a mozgástartományom nem volt érintett. Éjjel-nappal gyógyszeren éltem, amíg a gyomrom bírta, majd ismét orvoshoz fordultam, ahol MR vizsgálat alapján kiderült, hogy újra kiújult a sérvem a lumbális 4-es 5-ös csigolya között, gyöki érintettséggel. A 2021-es műtet után nem erősödött meg megfelelően a gerinc szakasz, így az instabillá vált, ennek következtében a javaslat gerinc stabilizálás csavarral, implantátummal. Ez nagyon megijesztett, valamint az előző műtét tapasztalatai alapján elhatároztam, hogy mielőtt ismét kés alá fekszem teszek egy próbát alternatív módon. Mivel mozogni tudtam, ezért elkezdtem különböző gyógytornákra járni, melyekkel nem igazán értem el sikereket. Ekkor egy ismerősöm ajánlotta az ADT tornát, bevallom már előtte is ismertem, de nem adtam neki még esélyt. 2023 májusában elhatároztam, hogy utolsó lehetőségként belevágok, majd a porckorong.hu oldalon a hozzám legközelebb eső terapeutát felkerestem, aki Kitti volt. A lábfájdalmam ekkor már szinte elviselhetetlen volt, mely kihatással volt az életem minden részére. Hitetlenkedve érkeztem a sok csalódás miatt, azonban már az első alkalom után, úgy éreztem, hogy valami változott, csökkent a fájdalom. Kitti személyében egy nagyon lelkiismeretes, magasan képzett szakembert ismertem meg, aki a gyakorlati, és elméletben oktatáson túl, egyéb nagyon hasznos életviteli tanácsokkal is ellátott. Egy héten keresztül csináltam a tornát minden reggel és este, és a következő heti kontrollra már szinte lábfájdalom nélkül érkeztem!!! További egyszerű gyakorlatokat tanultam a kontrollon, melyeket mind a mai napig végzek és kijelenthetem, hogy a lábamba sugárzó fájdalom már a múlté. A mozgások fájdalommentesek, magabiztosabbak, az éjszakáimat végigalszom, a gyógyszert pedig már rég elfelejtettem. Mindez 6 egyszerű gyakorlatnak köszönhetően, mely napi maximum 2×15 perc tornát jelent. Egy dolgot bánok csupán, hogy 2021-ben nem egyből Kittinél kezdtem… szinte biztosra veszem, hogy műtét nélkül végződött volna. Továbbra is csinálom a tornát, napjaim részévé vált, nem is szeretném abbahagyni, sőt úgy érzem további sportokat is tudok már az életembe integrálni. Mindenkinek azt tanácsolom aki ezeket a sorokat elolvasta és hasonló problémákkal küzd, hogy adjon egy esélyt mielőtt kés alá fekszik, mert ez tényleg működik. Beszűkült mozgástérrel is végezhető egyszerű gyakorlatokról van szó, szerintem senkinek nem okozhat gondot. :)”

Rudolf András

“Diagnosztizál porckorongsérvvel fordultam Kittihez.

Olvastam a módszerről, és teljesen elfogadtam, mint a gyógyuláshoz vezető utat. A torna előrehaladtával visszatért a mozgáskedvem, tudtam dolgozni, a fájdalom szinte teljesen megszűnt. Felszabadult lettem, elmúltak a félelmeim, nálam az eddigi magas vérnyomásom is lassan kezd normálisra helyreállni.
 
Minden porkorongsérvből gyógyulni kívánó sorstársamnak ajanlanám az ADT-t.”
11
10

Dienes Diána

„Derékfájdalom miatt kerestelek fel, ismerőseim ajánlották az ADT-t. Nekem teljesen elmúltak a fájdalmaim a torna hatására. Visszatértem a fájdalommentes üzemmódomba minden téren, tulajdonképpen már nem kell figyelnem a mozdulataimra. Köszönöm kiválóan érzem magam. 
Mindenkinek ajánlom!”

“Rendkívül megnyugtató, szuggesztív állapot diagnózis, a szokásos félelem teljes megszüntetése, a kezelés türelmes elmagyarázása, érthető, komplett gerinc anatómia, teljes bizalom a gyógyulás irányába. Nagyon hasznos, és követendő gyakorlatnak tartom!”

5
4

“Könnyű feladatok, megbízható.”

“Elszàntsàgot, kitartàst, türelmet igènyel, de megèri!”

3
6

“A terapeuta hozzáértő és érthetően beszél. A gyakorlatokat könnyű megtanulni, de persze gyakorolni kell, csinálni.”

Mit jelent Nektek az ADT, ha egy szóval kellene jellemezni?

Ti írtátok:

Még nem késő, hogy
megtedd az első lépést!

Még nem késő, hogy megtedd az első lépést!

Ne hagyd, hogy kellemetlen tüneteid meghatározzák
mindennapjaidat! Csupán napi pár perc tornával, és néhány
figyelmességgel esélyt adhatsz önmagadnak a teljes értékű életre.
Ne hagyd, hogy kellemetlen tüneteid meghatározzák mindennapjaidat! Csupán napi pár perc tornával, és néhány figyelmességgel esélyt adhatsz önmagadnak a teljes értékű életre.

A Te gyógyulásodra szabott terápia!

Jó hírem van: a távolság nem akadály! Az ADT-t otthonodból is hatékonyan elsajátíthatod, ráadásul változatlanul személyre szabottan! Ha nem tudsz személyesen eljönni hozzám, akkor találkozzunk az online térben!

Személyes ADT

Az első alkalom 90 percet vesz igénybe
Részletes állapotfelmérés és vizsgálat
Szükség esetén MRI vagy CT felvétel elemzése
A személyre szabott gyakorlatsor összeállítása
Minőségi gyakorlatvégzés elérése
Életmódbeli változtatások megbeszélése
Ergonómiai tanácsok
Kérdésekre való válaszadás

Online ADT

Az első alkalom 90 percet vesz igénybe
Részletes állapotfelmérés és vizsgálat (1 családtagra lesz szükségünk segítőként)
Szükség esetén MRI vagy CT felvétel elemzése (előzetesen e-mailben elküldve)
A személyre szabott gyakorlatsor összeállítása
Minőségi gyakorlatvégzés elérése
Életmódbeli változtatások megbeszélése
Ergonómiai tanácsok
Kérdésekre való válaszadás

Félreértések, amik miatt
lemaradhatsz a terápiáról!

Félreértések, amik miatt lemaradhatsz a terápiáról!

A kezelésen való részvételnek feltétele valamilyen orvosi vizsgálat, tehát kell, hogy rendelkezz legalább egy dokumentummal, az állapotoddal kapcsolatban. És én is elvégzem rajtad majd a legszükségesebb vizsgálatokat, hiszen a kezelés állapotfelmérésen alapul, melyek nem csak a terápia összeállításához, hanem a súlyosság megítéléséhez is elengedhetetlenek. Ha olyan tüneteid lennének, melyek nem teszik lehetővé a kezelést, akkor azt el fogom mondani neked, és azonnal neurológushoz irányítalak.

A kezelésnek nem feltétele a képalkotó vizsgálat, hiszen ma már tudjuk, hogy nem biztos, hogy az MRI-n vagy CT-n látott elváltozásokból ered a fájdalom. Vagyis a tünetek nem mindig vannak összhangban a felvételen látható képpel. Éppen ezért hagyatkozunk azokra a tényezőkre és tünetekre, melyeket a részletes állapotfelmérésedből ki tudunk deríteni, és ez nem változtat a hatékonyságon.

Valóban nem mindegy, hogy akut becsípődéses állapotokban mennyire terheljük meg a gerincünket, így lehet létjogosultsága annak, hogy átmenetileg kíméljük, viszont érdemes előtérbe helyezni azt a tényt, hogy a fekvéssel rengeteget tudunk rontani az állapotunkon. A gerincünk mozgásra „született”, így a legtöbbet akkor tehetjük érte, ha mozgunk. Na de nem mindegy hogyan! Nyilván ne kezdj most el egy olyan sportot, amit eddig sosem végeztél; és ha hetek óta nem végzed a sportodat, nem szerencsés akut állapotban újrakezdeni. Az ADT tehermentesíti a gerincedet, így biztonsággal alkalmazható, sőt fontos, hogy mielőbb elkezdjük, hogy mihamarabb visszatérhess szeretett sportodhoz. A fokozatosság elvét figyelembe véve egyénre szabom a gyakorlataidat, így nem kell félned attól, hogy ártunk a kezeléssel.
Az orvos véleménye minden esetben nagyon fontos számodra és számomra is. Amikor eljössz hozzám a tüneteidet mérlegelve el tudjuk dönteni, hogy szükséges-e a műtét, vagy pedig megkezdhető a terápia. Bizonyos állapotokban (széklet-, vizelettartási probléma, érzéskiesés a nemi területeken, izombénulás, hetek óta fennálló semmire sem szűnő fájdalom) piros a tábla számunkra, és nem foglak kezelni. De pl. kiszakadt sérv esetén is jó eséllyel rá tudsz lépni a gyógyulás útjára a terápia segítségével.
Akut állapotban, fájdalmak közepette nincs értelme az edzésnek. Edzeni akkor van értelme, ha az fájdalommentes és örömöt okoz. Sőt sokat árthatsz magadnak, ha úgy edzel, hogy közben szenvedsz.
Ezt így nehéz megmondani. Átlagosan 1,5 hónap szükséges a gyógyuláshoz. Türelmesnek kell lenned, hiszen a probléma sem egy nap alatt alakult ki, de ezt Te is tudod, hiszen pontosan emlékszel, hogy hány éve végzel ülőmunkát/hegesztesz/végzel fizikai munkát… Ha elkezded naponta végezni a gyakorlatokat, akkor ráléptél a gyógyulás útjára. De én sosem fogok tudni senkinek 100%-os gyógyulást ígérni, több okból: egyiken sem tudhatjuk a kimenetelt; nem tudom, hogy valóban végzed-e a gyakorlatokat; nincs olyan terápia, ami mindenkinek jó. Ami biztos, hogy a pácienseim több, mint 95%-a pozitív eredményekről számolt be, és ez elég biztató.
Szerintem, ha elmúlik a tünet, akkor problémamentesen élvezheted a sportodat. Sosem tiltok le senkit a szeretett mozgásformájáról, ennek nincs értelme, hiszen nagyfokú pszichés támogatást meríthetsz belőle, ami kevés dologgal pótolható. Érd el az állapotod javulását a terápia által, és térj vissza kedvelt sportodhoz. Ha szükséges, adhatok tippeket, hogy hogyan tudsz úgy sportolni, hogy később ne újuljon ki a probléma.
Más kezelési formával nem kombinálom az ADT-t, így kérlek, akkor keress meg, ha végeztél a többivel, vagy dönts, hogy Neked melyik a fontosabb. Nem fogok sem itt, sem a kezelés során terápiákat minősíteni, egyszerűen nincs értelme párhuzamosan terapeutákhoz járni, mert akkor nem látjuk a gyógyulás tiszta útját. Rejtély marad, hogy mitől lett jobb, vagy rosszabb, és akadályozottá válik az előrehaladásunk.
A fizikó és a masszás is csupán tünteti kezelésként szolgálnak, ami azt jelenti, hogy az izmokon jelentkező lesugárzó fájdalmat, a zsibbadást, az érzészavart, vagy az izomcsomókat, feszüléseket próbálják oldani. ADT során nem elemezgetjük ki ezeket, hiszen a kiváltó okra, pl. a kitüremkedett sérvre akarunk hatni, …ezáltal komplexen tudunk hatni az egész problémakörre.Ha szeretnél részt venni ezeken a kezeléseken, akkor kérlek a kezelések lejárta után keress meg engem. Párhuzamosan nem alkalmazom az ADT-t, hiszen így nem fogjuk látni a hatását a többi kezelés miatt.
Sok köze lehet a gerincfájdalmaknak a pszichés tényezőkhöz: ha túl sok a teher az életedben, akkor nem biztos, hogy önmagában a terápia megoldja a gerincproblémáidat, hiszen kutatások igazolják, hogy szoros összefüggés van a gerinces tünetek és a családi konfliktusok, a munkahelyi problémák, a stresszes életvitel, a kapcsolati tényezők, stb à tehát a pszichés faktorok között. A hatékonyság növelése érdekében elmehetsz pszichológushoz, bizonyára ez is elő fogja segíteni a gyógyulásodat.

További információért és időpont egyeztetésért keress bizalommal!